fbpx

Gorka Dinja – najbolji prirodni borac protiv dijabetesa

Gorka dinja u sebi sadrži komponente koji su po svojoj hemijskoj aktivnosti slični inzulinu te djeluju kod smanjenja i regulisanja šećera u krvi. Njihovo ljekovito djelovanje znanstvenici prepisuju upravo tim komponentama i biljnim supstancama, koja ova namirnica sadrži u velikim količinama. Kliničke studije su potvrdile pozitivnu ulogu gorke dinje u regulisanje šećera u krvi. Jedna od najopsežnijih kliničkih studija je rađena na Institutu za Nutricionističke nauke Justus-Lliebig Univerzitetu u Gissenu u Njemačkoj.

Muče vas trnci u rukama i stopalama?

Umor i iscrpljenost? Zamagljen vid? Neobjašnjiv problem sa težinom? Učestalo mokrenje? Pojačana žeđ i glad? U potrazi ste za prirodnim rješenjem?

Gorka Dinja je prirodni biljni eliksir u formi unikatne kaše koja ne zahtjeva prisustvo aditiva, pojačivača ukusa i umjetnih boja, i pri tome zadržava sva ljekovita svojstva.

Neobjašnjiv gubitak tjelesne težine ?

Pojačana žeđ i glad ?

Utrnulost i žarenje u rukama i nogama ?

Smetnje sa vidom ?

Certificirano od strane najvećih

Certificirano od strane največih

Zašto je Gorka Dinja toliko posebna?​

Zbog visoke koncentracije ljekovitih materija koji su po svojoj hemijskoj strukturi slični inzulinu, Gorka Dinja snažno potpomaže pri regulisanju šećera u krvi, što je čini veoma efikasnom u tretmanu dijabetesa.

Gorka Dinja bogata je željezom, vitaminom A i C, antioksidantima kao i fitosterolom koja snižavaju nivo holesterola i smanjuju rizik od srčanog udara.


Gorka Dinja također djeluje kao imunomodulator time što povećava imunološke funkcije ćelija kod oboljelih od karcinoma i HIV infekcije, tako što doprinosi izumiranju ćelija raka i spriječava njihovo razmnožavanje.

Gorka Dinja - Prirodna kaša za dijabetes

Gorka Dinja - Prirodna kaša za dijabetes

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Broj i datum dozvole izdane od strane Ministarstva Zdravstva:
04-33-3184/21-DP od 15.10.2021. godine

Broj narudžbi danas
0 +

Broj narudžbi danas

0 +

Akcija traje još

sat(i)
minut(a)
sekund(i)

ne propustite svoju jedinstvenu priliku

Šta kažu stručnjaci

Prof. Dr. Michael Krawinkel

Iako je ovaj istočni plod  nesvakidašnji prizor na balkanu, u svijetu su njegova ljekovita svojstva dokazana i potvđena mogobrojnim studijama na prestižnim univerzitetima, a neki od njih su “Saint Louis University” i “University of Colorado” u Sjedinjenim Američkim Državama.

U Evropi, njeno snažno ljekovito dejstvo dokazala je i njemačka studija provedena na Institutu za Nutricionističke nauke na Univerzitetu Justus Liebig u Giessenu, gdje su ispitani efekti Gorke Dinje na ljude sa dijabetesom tipa 2 i u ranim fazama, to jest predijabetes stanja.*
Kod svih ispitanika, šećer u krvi značajno je opao.

Efekti će biti još jači kod pacijenata čiji dijabetes više nije u ranoj fazi” – objašnjavaju naučnici predvođeni prof. Dr. Michael Krawinkel.
Za drastičnu stabilizaciju šećera u krvi odgovorne su razne zdrave biljne komponente, ali i fitosteroli koji se nalaze u plodu – tkz. sekundarne biljne tvari koje također imaju snažan učinak na nivoe šećera u krvi.
“Ove biljne komponente ispunjavaju važne uloge u ljudskom organizmu, naročito kod dijabetičara” – Objasnio je prof. Dr. Krawinkel. *
Rezultati ove studije objavljeni su u Journal of Ethnopharmacology – licenciranom medicinskom časopisu koji je ujedno i zvanični časopis Međunarodnog udruženja za etnofarmakologiju (International Society for Ethnopharmacology).

Reference: Journal of Ethnopharmacology: Bitter gourd reduces elevated fasting plasma glucose levels in an intervention study among prediabetics in Tanzania

Pomaže u borbi protiv raka

Brojna istraživanja sugeriraju da aktivni sastojci gorke dinje pokreću mehanizme koji izgladnjuju i uništavaju zloćudne stanice raka. Jednu od brojnih studija, uradila je i Profesorica patalogije Ratna Ray sa Univerziteta u Saint Louisu u Sjedinjenim Američkim Državama, koju je objavila u magazinu za stručna istraživanja “Cancer Research”. Navedena studija je dokazala da gorka dinja uništava stanice raka dojke i spriječava njihovo razmnožavanje. Takođe studiju koju su proveli znanstvenici Centra za istraživanje karcinoma, na Univerzitetu u Coloradu potvrdila je da gorka dinja utječe na smanjenje rasta tumora gušterače. Osim kod karcinoma dojke i gušterače, ustanovljeno je da gorka dinja pomaže i kod raka jetre, želuca, debelog creva i prostate.

Smanjuje nivo holesterola

Visok nivo holesterola može uzrokovati nakupljanje masnih naslaga u vašim arterijama, prisiljavajući vaše srce da radi jače da pumpa krv i povećava rizik od srčanih bolesti. Fitosterol je jedna od komponenti gorke dinje koja dokazano smanjuje holesterol u krvi. Nekoliko studija na životinjama otkrilo je da gorka dinja može smanjiti razinu holesterola kako bi podržala cjelokupno zdravlje srca.

Postanite trajni prijatelj vašeg zdravlja uz
Gorku Dinju - prirodnu ljekovitu kašu

Kako se upotrebljava Gorka Dinja?

  • Za najučinkovitije dejstvo ljekovitu kašu Gorke Dinje dovoljno je unijeti dva puta dnevno po jednu kašičicu prije obroka!

Šta kažu kupci

Selma

“Vrlo sam skeptična bila prema proizvodima koji se reklamiraju pod "Organski lijek" ili tipa "Liječi prirodno" no kada sam probala sve što nudi ortodoksna medicina i vidjela koliko samo imetka ono malo sto imam je otislo na sve silne doktore, terapije na moje pokušaje da dijabetes eliminišem na prijedlog svoje prijateljice sam probala ovu Gorku Dinju. Ja vam samo mogu reci da šećer mjerim i uistinu priroda ako se poštuje i ako pokušate s disciplinom život će vam promjeniti.“

Ensar

“Ovo ko god je učinio dostupnim u Bosni neka mu je hvala do neba, ja napokon mogu normalno da živim bez straha od povećanog šećera, ponekad ukradem i koji slatkiš sve umjereno, ali vjerujte sve je drugačije. Kada bi mogao svim ljudima koji imaju probleme koje sam ja imao i to odavno, smetalo mi je i u poslu i radu i porodici, svima bi poslao po jednu da probaju i uvjere se sami kako ovo djeluje.”

Jasna

“Ja sam naručila ovaj proizvod da probam 2x dnevno koristim i stvarno mi je bolje, kad mjerim šećer sada mi je 5. Moja nana je imala Dijabetes, kod nas u porodičnom okruženju izgleda da je ovo i genetski malo. Ja sam bila u strahu isprva a onda posvetila se svim snagama da nađem sebi spas, iskreno vam svjedočim sve je u prirodi i do nas!”

Zagarantovano zadovoljstvo !

 

Preuzmite svoju Gorku Dinju, probajte je,

i ako ne osjetite promjenu,

vratiti ćemo vam sredstva za svaki neotvoreni proizvod !!!

Besplatna dostava!

Zagarantirovan povrat novca!

Siguran način plaćanja po preuzeću!